Flot fodboldefterår er slut

image Malthe scorede for 12. gang i dette efterår mod Rosenhøj der blev besejret med 3-1. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
05. november 2018 kl. 20:11
Hornbæk er i pokalsemifinale efter 3-1 over Rosenhøj
Hornbæk afsluttede et flot fodboldefterår på hjemmebane med en kvartfinalesejr på 3-1 over Rosenhøj fra serie 2.
Seriepokalen er en pokalturnering, der er åben for alle sjællandske mandskaber fra serie 2 til serie 6.

Mens gæsterne, Rosenhøj fra Hvidovre, ligger i den tunge ende af serie 2, kan Hornbæk nu holde vinterpause på førstepladsen i serie 3, med 30 af 33 mulige point.

Hjemmeholdet måtte undvære en skadet topscorer Daniel Ruberg, og i målet vikarierede 49-årige Mads Christiansen, venligst udlånt fra old boys holdet. Den tidligere førsteholdsspiller og topscorer!! er den femte målmand, Hornbæk benytter i dette efterår. De fire øvrige er Svinggaard, Haxt, Jens Muff Enevoldsen og Søren Storm. Det normale førstevalg, Magnus Svinggaard, var optaget af håndbold denne søndag.

Fra start havde Hornbæk et pænt overtag, og i første halvleg var der et pænt antal målchancer til hjemmeholdet, som alle blev brændt.

Gæsterne havde også et par muligheder, men de første 45 minutter endte uden mål, og det virkede, som om Hornbæk havde gode muligheder for at besejre mandskabet fra serie 2.

Flotte mål
Anden halvleg var da også kun tre minutter gammel, da Hornbæk kom i front. Malthe Prahl tog en flot solotur i venstre side og afsluttede perfekt fra en lidt spids vinkel.

Glæden var dog kort, for tre minutter senere blev det 1-1 efter en misforståelse i Hornbæks bageste rækker.

Med 12 minutter igen blev det helt fortjent 2-1 til Hornbæk, der havde et overtag igennem det meste af kampen.

Den indskiftede Danni Jensen stod for bolderobring og indlæg fra venstre, og på midten skulle Mikkel Petersen blot sætte foden på bolden.

Og med et minut igen blev kampen definitivt afgjort. Igen flot opspil, denne gang forarbejde af Lau Kieler og Danni Jensen, mens det var indskiftede Emil Stevns, der satte sidste fod på bolden foran mål.

Og så var der både råd og tid til årets afbrænder, serveret af en helt fri Kristian Dines, der sendte bolden over Rosenhøjs mål fra få meters afstand.

Hornbæk er nu klar til semifinalerne sammen med Ballerup fra serie 2 samt Jyllinge og Solrød fra serie 3. Semifinalerne spilles i slutningen af april, og der trækkes lod i slutningen af november. Der er fri lodtrækning i semifinalerne, så det eneste tilbageværende serie 2 mandskab, Ballerup, kan også få hjemmebanefordel modsat tidligere runder, hvor lavest rangerede hold altid fik hjemmebanefordel.
Andetholdet på fjerdeplads
Andetholdet tabte efterårets sidste kamp med 4-3 i Hellebæk. Som status af oprykker er det flot af holdet at holde vinterpause på en delt fjerdeplads med 18 point for ti kampe. Andetholdet har kun tabt to kampe i hele efteråret. Mod Hellebæk scorede Christian Kold Knudsen, Michael Jørgensen og Rasmus Frodegaard. Andetholdet indleder foråret i starten af april.