Hornbæk er presset i bunden af rækken

image Hornbæk-jubel efter Elias Memborgs (6) flotte scoring til 1-0. Til højre i billedet Mikkel Anberg der lagde den flotte aflevering til målscoreren. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
09. juni 2021 kl. 19:31
Efter flot føringsmål tabte Hornbæk med 1-4 til topholdet Bagsværd.
Det har været et tungt forår for Hornbæk, der kun har vundet to kampe i ni forsøg, og nu er holdet presset i bunden af rækken inden de sidste to kampe. Antallet af nedrykkere er endnu uvist, men det bliver næppe mindre end fem.
Fredag aften tog Hornbæk imod topholdet fra Bagsværd, der efter fredagens sejr nu kun mangler en enkelt sejr for at sikre oprykningen definitivt.
Forudsætningerne for en god fodboldkamp var nærmest perfekte. Fantastisk sommeraften, en velplejet bane og et imponerende fremmøde på sidelinjen, der først kunne hylde en af de stabile kræfter på Hornbæks førstehold igennem mange år, Shawn Engvej, der spilede sin førsteholdskamp nummer 300. Et højt antal når man maksimalt spiller 20-25 tællende kampe om året.
Og den positive stemning fortsatte i indledningen af kampen, hvor hjemmeholdet bragte sig i front efter ni minutter. Mikkel Anberg lagde en flot aflevering frem ad banen, og lynhurtige Elias Memborg løftede flot bolden over den fremstormende Bagsværd-målmand. En meget flot scoring, der fremkaldte stort bifald på sidelinjen.
Hornbæk havde endnu engang med held lånt spillere på old boys holdet, og 51-årige Mads Christiansen fik en travl aften i Hornbæks mål. Efter Hornbæk føringsmål måtte han give fine prøver på sine evner. Bagsværd var nærgående i flere tilfælde, men i den første halve time blev det ved lige ved og næsten overfor Christiansen, der i "gamle dage" var mangeårig topscorer på Hornbæks bedste mandskab.
Der måtte et særdeles tvivlsomt straffespark til, før der kom balance i stillingen. Udefra lignede det absolut ikke et straffespark, og Hornbæks spillere appellerede forgæves. Gæsternes Patrick Markussen udlignede sikkert til 1-1.
Fem minutter senere var den så gal i den anden ende af banen, og igen faldt en særdeles tvivlsom kendelse ud til gæsternes fordel. Sekundet efter Felix Brun havde tæmmet en aflevering blev han væltet voldsomt i straffesparkfeltet. Det lignede et stensikkert straffe, men Bagsværd slap med skrækken. Halvlegen sluttede i stedet med en advarsel til Bagsværd for et voldsomt frispark på midten af banen.
Gik ned i anden halvleg
Som i så mange tidligere kampe i dette forår kneb det med kræfterne hos Hornbæk efter pausen, og det udnyttede et godt Bagsværd-mandskab. Da Benjamin Søndberg bragte Bagsværd i front med 2-1, blev det hurtigt tydeligt, at Hornbæk ville få svært ved at komme tilbage i kampen. Samme Benjamin Søndberg øgede til 3-1, inden Benjamin Bentsen sluttede af med scoring til 4-1 kort før tid.
Hornbæk kæmpede så længe kræfterne rakte, men Bagsværd var for stærkt et hold. De har da også kun lidt et enkelt nederlag i 20 kampe.
Spørgsmålet er, om Hornbæks evner og kræfter rækker til de nødvendige point for at forblive i rækken. Der sluttes af med to udekampe. I sidste runde er modstanderen Slangerup, men først gælder det Slagslunde-Ganløse, der i realiteten allerede er rykket ned. Det opgør spilles på lørdag kl. 11.00 i Ganløse.