Hornbæk har det ene ben i serie 3

image Viktor Drachmann (5) bragte Hornbæk foran med 2-0 i Birkerød. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
25. maj 2018 kl. 17:07
Efter nederlag på 3-2 til Birkerød tabte Hornbæk et skridt i kampen om at blive i serie 2.
Hornbæks trængte tropper i serie 2 kom et stort skridt nærmere nedrykning efter lørdagens 3-2 nederlag i Birkerød.
Nedrykningen kan faktisk blive en realitet allerede på lørdag, hvor Hornbæk møder Værløse, der er en af rivalerne i bunden af rækken.

Det startede ellers godt for Hornbæks afbudsramte hold lørdag eftermiddag i Birkerød.

Det var nemlig gæsterne, der sad på de første 45 minutter, og Hornbæk kom helt fortjent foran efter en halv time. Det var den 19-årige debutant Karl Emil Ellehauge, der efter kun et minut på banen bragte Hornbæk i front. Med sin første boldberøring udnyttede den unge Hornbæk-spiller det gode forarbejde fra Mathias Egesø.

Panik før lukketid
Mikael Juellund kunne have bragt Hornbæk på 2-0 kort efter pausen, da han fik en friløber, men den hurtige Hornbæk-spiller blev stoppet med hvad der udefra lignede ulovlige midler. Men det der lignede et klart rødt kort førte ikke engang til et frispark. I processen blev Juellund skadet og måtte udgå. Det gav plads til endnu en debutant i skikkelse af Malthe Emil Prahl.

2-0 blev det dog otte minutter senere, da Casper Porsgaard sendte et frispark ind i feltet, hvor Victor Drachmann med hovedet sendte bolden i mål.

Men 2-0 føringen holdt kun i fem minutter, for så fik Birkerød reduceret på et hovedstød.

Og det gik helt galt for Hornbæk i de sidste ti minutter, hvor Birkerød fik vendt 1-2 til 3-2. Det blev 2-2 i det 81. minut efter et gennembrud i venstre side, og med to minutter igen fulgte hjemmeholdets sejrsmål til 3-2.

- Det var et dumt og unødvendigt nederlag, for vi var faktisk klart det bedste hold, men i slutfasen gik det galt i defensiven. Det der tidligere i kampen var helt ufarligt blev nu lige pludseligt til farlige chancer, lød det fra Hornbæk-træner Steen Egesø, der må konstatere, at overlevelses-chancerne i serie 2 nu er meget små.

Hornbæk er tredjesidst med 17 point, fem point efter både Hillerød og Værløse.

Fire hold rykker ned, så kun et af de tre hold forbliver i rækken, og med kun fire kampe tilbage, ser det sort ud for Hornbæk.

Målscorer Victor Drachmann og den kun 19-årige Lau Von Fyren Kieler var Hornbæks bedste på dagen.

Lørdag kl. 13.30 er modstanderen netop Værløse i endnu en udekamp, og i tilfælde af et nyt Hornbæk-nederlag, er nedrykningen en kendsgerning.