Hornbæk til tops

image Med ryggen til, målscorer Mikkel Petersen (2), der lige har udlignet til 1-1 på et flot hovedstød.  Karl Emil Ellehauge jubler med, og til venstre Nicolai Stevns der et minut senere selv scorede til 2-1. Hornbæk vandt den underholdende kamp med 3-2. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
28. september 2020 kl. 19:39
Efter en 3-2 sejr over Måløv er Hornbæk rykket op på førstepladsen.
Det trofaste heppekor på sidelinjen i Hornbæk fik igen god underholdning og spænding, da Måløv var på besøg lørdag eftermiddag.
I en ganske åben og jævnbyrdig kamp vandt Hornbæk med 3-2 og rykkede op på rækkens førsteplads. Efter syv runder har Hornbæk 15 point, et point mere end Bagsværd og to point mere end Hellebæk.
Nicolai Stevns, der inden kampen modtog vin og blomster for sine første 100 kampe på Hornbæks bedste hold, havde kampens første store chance i form af et godt hovedstød, som blev reddet flot af gæsternes keeper.
Det blev i stedet gæsterne fra Måløv, der kom i front efter 16 minutter, da der manglede beslutsomhed i Hornbæks forsvar. Bolden kom ikke ud af farezonen, og så førte førte Måløv med 1-0.
Hornbæk kom dog hurtigt godt igen, og med to scoringer på to minutter fik Hornbæk vendt kampen totalt. Efter 34 minutter var det et flot opspil med flere førstegangsafleveringer og overlap, der førte til et godt indlæg fra Mikael Juellund Sørensen i højre side. På midten var det topscorer Mikkel Petersen, der headede i mål. Blot et minut senere var det en af kampens hovedpersoner, Martin Junior, der sendte en god bold frem til Malthe Prahl. Hans forsøg blev i første omgang pareret af målmanden, men Nicolai Stevns var hurtig over riposten, og dermed var hjemmeholdet i front med 2-1.
Gæsterne var ind imellem farlige foran Hornbæks mål, og kort før pausen var det et lop, der til held for Hornbæk gik over både målmand og mål.
To gule kort
Efter pausen kom 18-årige Mads Kok Jørgensen på banen for Hornbæk, og hurtigt kostede det gæsterne et gult kort at få stoppet den hurtige angriber. Martin Junior havde et godt hovedstød, men også Måløv var farlige med en god afslutning, der ramte overliggeren bag Kim Drejs i Hornbæk-målet.
Og det var Måløv, der scorede det næste mål efter 56 minutter. Igen kneb det med beslutsomheden i Hornbæks forsvar, og det udløste en løs chance, der blev udnyttet effektivt fra kort afstand.
Endnu engang svarede Hornbæk hurtigt igen, for blot fem minutter senere blev det 3-2. Martin Junior tog endnu en tur fremad banen og skabte en god mulighed for Casper Porsgaard, hvis skud blev pareret. Junior var dog effektiv på riposten og scorede det, der skulle vise sig at være sejrsmålet.
Forinden "trak" Mads Kok Jørgensen endnu et gult kort via sin hurtighed, og Måløv havde en god mulighed, hvor Viktor Drachmann måtte sparke væk, nærmest på mållinjen.
Men sejren kom i hus, selvom hjemmeholdets spillere ikke var helt tilfreds med deres indsats efter kampen. Træner Mikkel Bertram var ikke overraskende godt tilfreds med tre vigtige point i en jævnbyrdig og åben kamp. Men jeg ved, at spillerne har endnu mere at byde på, lød det fra træneren, der fremhævede Mikael Juellund og Martin Junior som Hornbæks bedste.
Næste opgave er en udekamp mod Fredensborg på lørdag kl. 13.30.