Brændte chancer kostede dyrt

image En af de mange situationer hvor det brændte på foran Hareskovs mål. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
07. april 2024 kl. 09:43
Hornbæk åbnede foråret med 0-1 nederlag til Hareskov

Trods overtag og masser af målchancer, inklusiv et straffespark, tabte Hornbæk på hjemmebane med 0-1 til Hareskov.
Det var en flok meget skuffede Hornbæk-spillere, der måtte gå fra kunstgræsbanen lørdag eftermiddag uden hverken mål eller point efter 99 minutters forårspremiere mod Hareskov.
Kampens eneste scoring kom efter fem minutter, da en dum fejl i Hornbæks bageste rækker kostede dyrt. Markus Bakmand Anker kunne fra kort afstand sende bolde i mål uden chance for keeper Victor Duus Dahlgaard.
I fortsættelsen var det hjemmeholdet, man så mest til. Trods overtal i spil og chancer lykkedes det aldrig for Hornbæks offensiv at passere gæsternes målmand, der ellers i flere tilfælde viste usikkerhed.
En af Hornbæks bedste spillere, Mikkel Anberg, fremtvang midt i halvlegen en god redning efter en fin solotur og afslutning. I den anden ende måtte Hornbæks velspillende målmand, Victor Duus Dahlgaard, redde sin medspiller efter en for kort tilbagelægning.
Samme Anberg var også i fokus i de sidste minutter af halvlegen, da der blev begået straffespark imod den hurtige Hornbæk-spiller. Anfører Casper Porsgaards efterfølgende straffespark var dog ikke et af hans bedste og blev reddet af Hareskovs målmand.
Mange chancer
Gæsterne fik tre gule kort i løbet af kampen, og overtalssituationerne var medvirkende til Hornbæks spillemæssige overtag. En af gæsternes få chancer ud over scoringen var et forsøg på overliggeren kort efter pausen.
Ellers stod der Hornbæk på anden halvleg. Hjemmeholdet formåede at fastholde et solidt pres. Mads Jørgensen sendte i helt fri position bolden over mål, og kort efter fulgte en triplechance, hvor det nærmest var et mirakel, at bolden ikke kom over mållinjen.
Mod slutningen satsede Hornbæk ekstra offensivt, og Viktor Drachmann var tæt på med et godt hovedstød. Det er for omfangsrigt at nævne samtlige målchancer, men gæsternes rekordmange udskiftninger for at forhale tiden, udløste ni minutters tillægstid, der dog ikke var nok for Hornbæk. Det var en af de dage, hvor bolden bare ikke ville over stregen.
- Det er et af de nederlag, der er svært at fordøje, lød det fra træner Kasper Jensen, der var tilfreds med spillernes indstilling. Men selvfølgelig ikke med spillernes evne til at afslutte.
Med undtagelse af Vejby og Hareskov var der pointtab til alle hold i den bedste halvdel. Hornbæk tabte terræn i topkampen og er nu seks point efter Vejby-Tisvilde (VTF) på andenpladsen. Og netop VTF er næste modstander. Den kamp spilles på lørdag kl.12.00 i Vejby. Og så håber man i Hornbæk på at det rigtige græs kan bære om 14 dage, når der atter spilles hjemmekamp.