Fortjent sejr til Hornbæk

image Malthe Prahl var en af Hornbæks bedste i hjemmekampen mod FC Rudersdal. Hornbæk vandt fortjent med 5-2. Arkivfoto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
09. september 2023 kl. 22:52
Hornbæk vandt hjemmekampen mod FC Rudersdal med 5-2
For første gang i denne sæson måtte Hornbæk stille op som favoritter, da FC Rudersdal gæstede Pedella Park lørdag eftermiddag. Og med en stribe flotte scoringer og en 5-2 sejr levede hjemmeholdet op til favoritværdigheden.
Hornbæk fik ellers ikke den bedste start. Det unge Rudersdal-mandskab gjorde det glimrende i indledningen, og efter otte minutter kom gæsterne endda foran, da Noah Gottschalck udnyttede et boldtab i Hornbæks bageste rækker.
Som halvlegen skred frem fik Hornbæk bedre styr på spillet, og den fortjente udligning kom efter 18 minutter, da et hjørnespark fra Lukas Svendsen fik lov at gå direkte i mål.
Samme Lukas Svendsen sendte en stor chance over mål efter 29 minutter, og et langskud fra Jonatan Wolf blev flot reddet af Rudersdal-keeper Casper Brun Pedersen.
Mens Rudersdal var i undertal efter et gult kort, bragte Hornbæk sig i front med 2-1, tre minutter før pausen. En af Hornbæks bedste, Malthe Prahl, skabte forarbejdet til målscorer Jonatan Wolf.
Effektive Hornbæk
Gæsterne tilspillede sig forholdsvis mange målchancer, men Hornbæk-målmand Lau Rasmussen spillede en fin kamp, og så var hjemmeholdets spillere langt mere effektive, når chancerne kom.
Det fik man et eksempel på tre minutter ind i anden halvleg, da hårdtarbejdende Tobias Larsen skabte chancen for Elias Memborg. Sidstnævnte tog et par træk og placerede bolden stille og roligt uden for målmandens rækkevidde. En flot scoring til 3-1.
Trods ekstra drikkepauser var det varme sensommervejr hårdt for spillerne, og det kunne man godt fornemme i anden halvleg, hvor trætheden begyndte at melde sig.
Kampen blev i realiteten afgjort med 20 minutter igen. Elias Memborg skabte muligheden med et gennembrud i højre side, og foran mål var Melvin Mauritson effektiv i sin afslutning til 4-1.
I slutfasen fik Frederik Mouridsen reduceret for gæsterne til 4-2, inden Jonatan Wolf satte punktum i det sidste minut med scoring til 5-2. Optakten var et frispark fra Lukas Svendsen i højre side.
Med to sejre i de første fire kampe har Hornbæk vist, at de kan være med i den nye række. Træner Kasper Jensen var en tilfreds mand.
- Trods en stribe afbud leverer vi en aldeles godkendt indsats i dag og scorer en stribe fine mål. Alle fortjener ros for en fin indsats, lød det fra Hornbæks træner, der også kunne glæde sig over fine indsatser af de to indskiftede U19 spillere Marinus Madsen og debutanten Markus Juncker.
Med seks point er Hornbæk placeret på sjettepladsen efter fire runder. To hold, Hørsholm og Virum, topper rækken med maksimale 12 point. Og netop Virum er Hornbæks næste modstander. Kampen spilles næste lørdag kl. 13.00 på Virum Stadion.
Tre gange 5-2
I serie 4 tabte Hornbæk til det suveræne tophold FIF Hillerød, der vandt med 5-2. Hornbæk fulgte længe godt med, men måtte kapitulere i slutfasen.
Endelig blev denne Superlørdags tredje opgør, U19 kampen mod Slagslunde-Ganløse også 5-2, men her var det hjemmeholdet der vandt efter en fin indsats.