Hornbæk slutter som toer

image Malthe Prahl scorede en gang mod AC Hillerød og bliver topscorer med 20 scoringer. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
15. juni 2019 kl. 15:52
Med uafgjort 3-3 mod AC Hillerød må Hornbæk nøjes med andenpladsen i serie 3.

Førsteholdet havde for længst sikret sig mindst en andenplads og dermed oprykning til serie 2, så guleroden for Hornbæk, i torsdagens hjemmekamp mod AC Hillerød på en særdeles velplejet bane på Pedella Park, var en mulig førsteplads.

Kravet var en sejr over gæsterne fra Hillerød, men efter blot fire minutter fik man et varsel om, at det måske skulle blive en lidt vanskelig aften for hjemmeholdet.

Anfører Casper Porsgaard, der sjældent misser fra 11 meter-pletten, brændte et straffespark, begået imod Nicolai Stevns.

Samme Stevns sendte dog Hornbæk i front en halv time senere, da han blot skulle sætte en inderside på et godt indlæg fra Malthe Prahl.

Mange brændte chancer

AC Hillerød er et meget blandet hold, rent niveaumæssigt, og deres bedste spillere finder man i offensiven. I det 54. minut udlignede en af de rappe angribere til 1-1, og 14 minutter senere kom gæsterne også i front, kort efter at Hornbæks debutant Jonatan Wolf havde fået et gult kort.

Så vågnede Hornbæk lidt op, og minuttet efter blev det, på trods af undertal, 2-2, da Malthe Prahl prikkede bolden i mål fra kort afstand efter et hjørnespark.

Kort efter brændte samme Prahl aftenens nok største chance, da han headede over et tomt mål fra kort afstand. Det var blot en af mange store Hornbæk-afbrændere denne aften.

Med 13 minutter tilbage lignede Hornbæk for alvor en vinder, da Casper Porsgaard sendte Mikael Sørensen afsted i dybden. Defensivt var AC Hillerød til at tale med, for at sige det mildt, og det udnyttede Sørensen med en fin scoring til 3-2.

Føringen varede dog kun tre minutter, for så fik gæsterne et straffespark, da det igen kneb for Hornbæks forsvar overfor en af de fine angribere.

Det blev sikkert udnyttet hos en chanceløs 19-årig fødselar, Magnus Svinggaard, i Hornbæks mål.

Nikolaj Falkenberg og Nicolai Stevns havde chancer til et sejrsmål i de sidste minutter, men det blev ved 3-3, og dermed misser Hornbæk førstepladsen. Og det kunne man reelt kun bebrejde sig selv.

I sidste runde på lørdag skulle Hornbæk have spillet mod Hørsholm, der imidlertid har trukket deres hold.

Dermed slutter både Lundtofte og Hornbæk på 54 point, men Lundtofte slutter bedst via de indbyrdes resultater.

Oprykningen fejres lørdag aften, når der er afslutningsfest.