Hornbæk vandt et underholdende lokalopgør

image Hornbæks udskiftningsbænk i ekstase, da sejren er hjemme. Foto; Susanne Prahl.
13. september 2020 kl. 21:09
Efter en fantastisk afslutning vandt Hornbæk med 5-3 over Hellebæk.
Der var pænt besøg lørdag eftermiddag på Pedella Park i Hornbæk til lokalopgøret mod Hellebæk, og de to mandskaber kvitterede med en underholdende kamp med otte mål og en del dramatik undervejs.
Selvom kampen bød på et rødt og seks gule kort var opgøret ganske fair spillet og afviklet i en god atmosfære. Hjemmeholdet kom bedst fra start men formåede ikke at udnytte flere gode chancer. Som halvlegen skred frem, kom Hellebæk bedre ind i kampen og i halvlegens sidste sekunder tog gæsterne føringen, da Emil Brodersen og Mikkel Wargo kombinerede flot med sidstnævnte som målscorer.
Målrig anden halvleg
Hellebæk fik også en flyvende start på anden halvleg, da Anton Andersen satte hovedet på en aflevering fra Jonas Jensen i det 49. minut. Hovedstødet blev rettet af undervejs og snød Kim Drejs i Hornbæks mål. Samtidig fik Hornbæk-anfører Casper Porsgaard et gult kort.
Bagud 0-2 og i undertal så det svært ud for hjemmeholdet, men kampen fik ny spænding efter 62 minutter, da Hellebæks Jonas Jensen måtte agere ekstra målmand for at redde et Hornbæk-forsøg med hånden. Rødt kort til Hellebæk-spilleren og straffespark til Hornbæk, som blev udnyttet i to forsøg. Casper Porsgaards forsøg blev først reddet af Lukas Appel, men Felix Brun var hurtigst over riposten og sendte bolden mellem benene på keeperen og dermed 1-2.
Nu fik Hornbæk ny tro på et godt resultat, men ti minutter senere blev der stille i Hornbæk-lejren, da Mikkel Wargo afsluttede resolut fra distancen. Et flot skud der gik i mål tæt op af den ene målstolpe. Kim Drejs i Hornbæks mål nåede ikke at reagere.
Fire mål på 12 minutter
Med stillingen 1-3 og godt et kvarter tilbage troede de fleste, at kampen var afgjort, men hjemmeholdets spillere ville det anderledes. Træner Mikkel Bertram satsede med ekstra folk i offensiven, og da sluserne foroven åbnede sig med et voldsomt regnvejr, indledte Hornbæk samtidig en imponerende finish med fire scoringer på 12 minutter.
Reducering  til 2-3 kom i det 82. minut, da Mikkel Petersen brød igennem i venstre side, og muligvis hjalp en Hellebæk-spiller til foran mål, men bolden kom over stregen og i mål. Dermed var Hornbæks slutspurt indledt, og udligningen kom tre minutter senere efter et hjørnespark og et større klumpspil foran Hellebæks mål. Efter flere forsøg var det til sidst Viktor Drachmann, der fik bolden over stregen fra kort afstand. Samme Drachmann krævede også at blive noteret for scoringen til 4-3, og han havde formentlig også den sidste berøring, inden Hornbæk for første gang var foran i kampen.
Hornbæks Christian Nielsen og Felix Brun bidrog til yderligere spænding med lidt unødvendige gule kort i de sidste sekunder, men Hornbæks forsvar med rutinerede Kim Drejs i spidsen holdt skansen, og  i de sidste sekunder (93. minut) satte anfører Casper Porsgaard punktum med scoring til 5-3 efter 100-kamps jubilar Nicolai Stevns vandt en duel med målmand Lukas Appel.
Der er grund til at rose begge mandskaber for en fin kamp på et pænt niveau. I perioder var Hellebæk nok det bedste hold på banen, men hjemmeholdet imponerede med en god moral og indstilling, og modsat indledningen på kampen, hvor Hornbæk ikke fik udnyttet chancerne, var der fantastisk effektivitet i slutfasen.
Hornbæk topper nu rækken sammen med Slangerup, og de to tophold, der spillede 1-1 i sæsonens første kamp, er eneste hold uden nederlag. Hellebæk og Frederikssund er begge et point efter de to førende hold.
Næste opgave for Hellebæk er en hjemmekamp mod netop Slangerup, og det er på lørdag kl. 16.00. Samme dag kl. 13.00 spiller Hornbæk udekamp mod Humlebæk.