image Tobias Larsen bringer her Hornbæk foran med 1-0. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
16. september 2023 kl. 22:25
Hornbæk besejrede topholdet Virum med 5-1
Fire sejre af fire mulige og en målscore på 14-3 var Virums hidtidige facit i denne sæson inden lørdagens hjemmekamp mod Hornbæk, så det lignede unægtelig en vanskelig opgave for Hornbæks oprykkere.
Men et veloplagt Hornbæk-mandskab leverede sæsonens bedste indsats, hvor de var klart det bedste hold kampen igennem. Fra kampens indledning var det Hornbæk, der pressede hjemmeholdet, og fra sidelinjen lignede det en særdeles tvivlsom offside kendelse, da Malthe Prahl havde bolden i hjemmeholdets mål efter fem minutters spil. Den første scoring fulgte dog kun fem minutter senere, da Rasmus Dines skabte chancen for Tobias Larsen, der kunne score alene med Virums målmand Victor Bjarni-Kornbech.
Hjemmeholdets Oliver Ørtoft Frederiksen fik kampens eneste advarsel efter 26 minutter, for et groft frispark mod Mads Jørgensen, og trods undertal lykkedes det Virums William Hein at udligne for hjemmeholdet otte minutter senere.
Hornbæks 17-årige målmand Victor Duus Dahlgaard tog sig sikkert af de få chancer, som hjemmeholdet ellers tilspillede sig.
Suveræn anden halvleg af Hornbæk
Efter pausen formåede Hornbæk at sætte sig solidt på kampen. Nikolaj Falkenberg sendte Rasmus Dines afsted mod mål med en god aflevering, og Dines scorede sikkert til 2-1, alene med hjemmeholdets keeper.
Hornbæks tredje scoring var ekstra flot. Tobias Larsen skabte chancen for Malthe Prahl, der efter en smart vending, kunne udplacere keeperen.
Med føring på 3-1 var kampen i realiteten afgjort, men Hornbæk-spillerne ville mere, så med godt 20 minutter igen øgede Rasmus Dines til 4-1. Elias Memborg brød igennem i højre side og serverede bolden for fødderne af Dines, der blot skulle sætte indersiden på.
Og to minutter før tid sluttede Jonatan Wolf målfesten af med scoring til 5-1 efter fint forarbejde af Nikolaj Falkenberg.
Der var tale om en solid holdindsats uden svage punkter. Der var høje karakterer til alle, og træner Kasper Jensen delte gavmildt ud med ros til alle.
- Jeg er meget glad for denne sejr, der viser, at vi er på rette vej. Og jeg glæder mig ekstra meget over de gode præstationer fra de unge. Udover målmand Victor Duus viste 17-årige Nilas Ekstrand-Olsen prøver på sit fine niveau, da han kom på banen i anden halvleg i sin kun anden kamp på førsteholdet.
Hornbæk avancerede til rækkens femteplads og har ni point, kun tre point efter dagens modstander Virum, der er toer. Suveræne Hørsholm fører rækken med maksimale 15 point.

Serie 4 havde en skidt dag i Tikøb, der vandt med 5-0, mens U19 allerede tirsdag vandt en storsejr på hele 8-2 i Frederiksværk.
På lørdag er der atter Superlørdag på Pedella Park. Serie 4 indleder kl. 12.00 mod Ramløse, serie 2 får besøg af Fredensborg kl. 14.00, mens U19 spiller topkamp mod FC Rudersdal kl. 16.00.