Hornbæk har kurs mod oprykning

image Malthe Prahl scorer her til 3-0 efter fint forarbejde af Mikkel Anberg og Casper Porsgaard. Hornbæk vandt kampen i Virum med hele 5-0. Foto: Susanne Prahl
Peter Clausen
29. april 2023 kl. 22:47
Med en 5-0 sejr i Virum fortsætter førsteholdet de fine takter
Det er næsten 11 måneder siden, førsteholdet senest har tabt en turneringskamp i serie 3. Det skete 4. juni 2022 i Skævinge, og siden er bøtten blevet vendt godt og grundigt. Lige nu har Hornbæks mandskab sikker kurs mod oprykning.
Med sejre på 5-0, 5-2 og 5-0 i de seneste tre kampe, viser holdet stabilitet og god form, og senest gik det lørdag eftermiddag ud over Virum, der kun formåede at holde stand i de første 25 minutter.
Hjemmeholdet fik et gult kort, og da Virum atter blev fuldtallige, havde Hornbæk bragt sig foran med hele 3-0. Først udnyttede anfører Casper Porsgaard et straffespark, begået imod Melvin Mauritson, og blot to minutter senere blev det 2-0 på et flot hovedstød af Tino Nielsen efter et hjørnesparket fra Lukas Svendsen. Den tredje scoring på fire minutter var lige så flot. Et fint indlæg fra Mikkel Anberg i venstre side var optakten, Casper Porsgaard lod uselvisk bolden passere til Malthe Prahl, der bagest i feltet kunne sende bolden i mål.
Det blev 4-0 i det 36. minut, og her var assistrollen hos Lukas Svendsen, mens målscoreren var Casper Porsgaard. Virum havde kun en enkelt chance i første halvleg, og den tog Søren Byskov i Hornbæks mål sig sikkert af.
Anden halvleg fusede lidt ud
Med tanke på den lidt håbløse pausestilling, set fra hjemmeholdets side, var det en imponerende fight, Virum kunne mobilisere i de sidste 45 minutter. Hornbæk havde kontrol over kampen og havde stor overvægt i boldbesiddelse, mens Søren Byskov i Hornbæks mål kun havde få boldberøringer i anden halvleg.
Melvin Mauritson ramte stolpen, Jonatan Wolfs forsøg gik lige forbi mål, og Casper Porsgaard havde en stor chance, der dog blev sendt over mål, men generelt fusede anden halvleg lidt ud. Den mest underholdende episode kom, da Virum fik endnu et gult kort. Da spillet atter blev sat i gang, blev kampens dommer gjort opmærksom på, at den pågældende spiller stadig var på banen. Så den glimrende dommer måtte så en ekstra gang bede nummer 8 hos Virum, Anders Svejstrup Eriksen, om at tage sine ti minutter på sidelinjen. Ganske komisk situation, at han troede på, at den gik. Der var dog ingen ekstra straf til nummer 8.
Hornbæk kom på måltavlen en gang mere, da Malthe Prahl scorede sit andet mål. Han sendte fra kort afstand bolden op i nettaget efter oplæg på hovedstød fra Tobias Larsen. I slutfasen fik Virum brokket sig til et rødt kort, men det fik ingen betydning for denne kamp.
Mikkel Anberg og Tino Nielsen fik de fleste roser efter kampen, men der var tale om en solid præstation fra hele holdet. Gilleleje har 35 point, Hornbæk 33, og Hørsholm har på tredjepladsen 23 point med en kamp mindre spillet. Der er nu så meget afklaring over de sjællandske holds skæbner i 3. div. og danmarksserien, at det nu ligger fast, at to hold med sikkerhed rykker op fra serie 3. Så det ser godt ud for den ubesejrede duo i toppen af rækken, der i øvrigt mødes på sidste spilledag i Hornbæk.
Næste opgave for Hornbæk er en hjemmekamp mod Ålholm, på lørdag kl. 14.00.
Både Serie 5 og U19 spillede ikke i denne weekend, men begge mandskaber er også i aktion næste lørdag, begge på hjemmebane. U19 kl. 12 og serie 5 kl. 16.