Hornbæk mistede førstepladsen

image Mikkel P. tilspillede sig et straffespark i udekampen mod Hørsholm, der endte uafgjort 1-1. Arkivfoto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
02. april 2023 kl. 11:51
Hornbæk indledte foråret med 1-1 i Hørsholm

Uafgjort 1-1 var nok et ganske passende resultat i Hornbæks forårspremiere i Hørsholm. Hornbæk havde en del udfordringer med spillet i de første 45 minutter, men gæsterne kom godt igen efter pausen og udlignede fortjent hjemmeholdets føring fra første halvleg. Hornbæk havde nok et overtal i målchancer, men havde kampen igennem problemer med at passere en stærk Hørsholm-målmand.

Halvvejs i turneringen har Hornbæk og Gilleleje lagt lidt afstand til de øvrige hold i rækken, så Hornbæk havde nok på forhånd forventninger om mere end det ene point på kunstgræsset i Hørsholm fredag aften i skidt og fugtigt vejr. Men det unge talentfulde hjemmehold bød på masser af kvalitet, og allerede i de første minutter måtte Hornbæk-keeper Søren Byskov vise sin klasse, da hjemmeholdet fik en friløber. I den anden ende var Mads Kok Jørgensen også tæt på i en lignende situation.

Det var dog ganske tydeligt, at Hornbæk-spillerne ikke havde helt styr på spillet, så det var svært at indvende så meget imod, at det var Hørsholm, der kom foran. Det skete midt i halvlegen via en god afslutning af Adam Bodal fra kanten af straffesparkfeltet. Rutinerede Søren Byskov havde fingrene på men kunne ikke stoppe den glimrende afslutning.

Hornbæks jubilar Mikael-Juellund Sørensen havde gæsternes største chance i halvlegen, men i helt fri position sendte han et hovedstød over mål.

Brændt straffespark

Indskiftede Rasmus Dines, Elias Memborg og Mikkel Anberg havde positiv indflydelse på Hornbæks spil efter pausen, og man pressede på og tilspillede sig flere gode chancer. Fem minutter inde i halvlegen fik Hornbæk et korrekt dømt straffespark, da hurtige og arbejdsomme Mads Kok Jørgensen blev stoppet ulovligt i feltet. Den ellers så sikre straffesparkskytte, anfører Casper Porsgaard, måtte dog se, Hørsholms glimrende keeper levere en fin redning ved den ene stolpe. Kort efter måtte Hornbæks uheldige anfører udenfor i ti minutter efter protester, ligesom Hørsholm også var en mand mindre på banen efter et groft frispark.

Hornbæk kløede dog ufortrødent på, og der var flere fine chancer, der dog ikke blev udnyttet. Først 10 minutter før tid lykkedes det for Hornbæk at komme på 1-1. Det unge dommertalent, 17-årige Mollie Petersen, der havde en fin aften, tilkendte Hornbæk endnu et straffespark, da Mikkel Petersen blev stoppet ulovligt i et gennembrud. Anfører Porsgaard overlod denne gang ansvaret til Rasmus Dines, der scorede usvigeligt sikkert.

Den ellers ganske fredelige kamp sluttede med, at hjemmeholdet, noget unødvendigt indkasserede hele tre gule og et rødt kort i tillægstiden.

Mere blev det ikke til, og med Gilleleje sejr på 2-1 i Espergærde, er det nu Gilleleje, der sidder på førstepladsen med 26 point. Hornbæk har 24, mens Nivå-Kokkedal på tredjepladsen har 19 point. Mens indsatsen i de første 45 minutter var skuffende, er der grund til at rose Hornbæk for en meget bedre anden halvleg. En af de rutinerede på holdet, 36-årige Mikael Juellund-Sørensen, spillede sin førsteholdskamp nummer 300 for Hornbæk og leverede en fin kamp. Det vil blive markeret i forbindelse med forårets første hjemmekamp, der først følger lørdag 22. april. Næste opgave er endnu en udekamp, mod Nivå-Kokkedal, der er nærmeste forfølger. Det opgør spilles lørdag 15. april kl. 13.00.