Hornbæk mødte overmagten

image Frederik Rej-Rosenqvist havde en travl aften i Hornbæk-målet. Foto: Susanne Prahl.
24. maj 2021 kl. 17:01
Efter en målløs første halvleg tabte Hornbæk med 1-5 til Fredensborg.
Hornbæk viste flotte takter i første halvleg af fredagens hjemmekamp mod et stærkt Fredensborg-mandskab, der viste sig som Hornbæks hidtil stærkeste modstander i dette forår.
Begge hold leverede en flot første halvleg med gode målchancer til begge mandskaber. FC Helsingørs tredjekeeper Frederik Rej-Rosenqvist, der ikke har kunne vogte Hornbæk-målet i dette forår på grund af de strenge corona-regler omkring spillerne i 1. division, var tilbage mellem stængerne, og han fik en travl aften overfor en stærk Fredensborg-offensiv. Endvidere var der comeback til angriberen Marko Bilic, der var venligst udlånt fra Hornbæks old boys mandskab.
Den tilbagevendte keeper leverede varen, og det gjorde alle Hornbæk-spillerne i de første 45 minutter. Men endnu engang kostede det skader hos hjemmeholdet. En groggy Sebastian Hayn måtte udgå med hvad der lignede en hjernerystelse efter en kraftig tackling, og sidst i halvlegen blev Malthe Prahl hjulpet fra banen med en kraftig ankelskade, der formentlig holder ham ude i resten af sæsonen. Forinden havde den uheldige Hornbæk-angriber brændt Hornbæks to største chancer i første halvleg.
Nedtur efter pausen
I de sidste minutter af første halvleg fik Hornbæks Emil Stevns et gult kort, og muligvis var overtals-situationen medvirkende til, at Fredensborg fik en flyvende start på anden halvleg. Niclas Madsen og Zachery Greenwood bragte gæsterne på både 1-0 og 2-0 i de første minutter, og Casper Porsgaard nåede at reducere til 1-2 på et straffespark, inden Hornbæk blev fuldtallige igen. Straffesparket blev begået imod en energisk Mads Kok Jørgensen.
På trods af at Fredensborg fik et gult kort og dermed kom i undertal øgede Emil Krüger kort efter til 3-1, og samme Krüger scorede til 4-1 midt i halvlegen. Den tidligere Hornbæk-spiller Alexander Høirup Johansen sluttede af med scoringen til 5-1 fem minutter før tid, og dermed endte det med at blive lidt af en øretæve til Hornbæks trængte tropper.
Fredensborg viste sig på dagen som et stærkt serie 2 mandskab, mens Hornbæk i det mindste kan være stolte af en flot første halvleg, hvor spillerne virkelig viste masser af energi og fightervilje. Efter pausen formåede hjemmeholdet ikke at matche gæsterne.
Bagsværd, Hellebæk og Fredensborg sidder solidt på de tre første pladser, mens Hornbæk stadig holder fast i fjerdepladsen. Næste opgave er en vigtig udekamp mod Frederikssund, der er et enkelt point efter Hornbæk.  Kampen spilles på lørdag kl. 13.00 på Frederikssund Stadion.