Menu

Hornbæk-sejr mod bundhold

image Rasmus Dines og resten af Hornbæks mandskab vandt tirsdag aften den femte sejr af seks mulige med 3-2 over Ålholm, og nu gælder det topkamp mod Gilleleje på lørdag. Arkivfoto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
22. september 2022 kl. 17:09
Trods problemer undervejs vandt Hornbæk med 3-2 over Ålholm.
Forud for tirsdagens opgør på kunstgræs i Hillerød, var Ålholm næstsidst med bare et enkelt point, mens Hornbæk toppede rækken med 13 ud af 15 mulige point.
Så Hornbæk måtte selvfølgelig påtage sig favoritrollen, og i de første 20 minutter af kampen sad Hornbæk da også på stort set det hele.
Hornbæk havde vel bolden i omkring 90 procent af tiden, men kvaliteten manglede, når overtaget skulle omsættes til mål. Og så kom hjemmeholdet Ålholm i stedet i front efter 21 minutter, stik imod al sund fornuft. En Ålholm-spiller tog et par træk på kanten af straffesparkfeltet, og den forkølede afslutning gik i mål, tæt op af den ene stolpe.
Blot fem minutter senere  blev det dog 1-1. Anfører Casper Porsgaard afsluttede fint, assisteret af Rasmus Dines. Og da Mikkel Petersen efter yderligere tre minutter bragte Hornbæk i front med 2-1, troede de fleste nok, at spændingen var på vej ud af kampen. Lukas Svendsen havde næstsidste fod på, inden Mikkel Petersen på flotteste vis vippede bolden over den fremstormende keeper.
Spændingen blev bevaret
Ålholm havde dog langt fra kapituleret i denne kamp, og det fandt Hornbæk ud af fem minutter efter pausen, da hjemmeholdet sendte et frispark direkte i mål, og dermed udligning til 2-2.
Ålholm ramte kort efter den ene målstolpe, mens det i den anden ende fortsat kneb med at få kvalitet på den sidste tredjedel af banen.
Men det lykkedes et kvarter før tid, da Casper Porsgaard sikrede sig endnu en assist, da han lagde op til Kristian Dines, der på forløsende vis bragte Hornbæk i front med 3-2.
Ålholms spillere gik lige til stregen i kampen for at komme tilbage i opgøret, og da de begik et groft frispark i kampens overtid, fik det Hornbæks Viktor Drachmann til at reagere. Det kostede Hornbæk-spilleren et rødt kort, mens Ålholm-spilleren slap med et gult kort.
Hornbæk sikrede sig den vigtige sejr på 3-2 og sidder fortsat på førstepladsen, tre point foran Gilleleje, der dog har spillet en kampe mindre. Hjemvendte Tobias Larsen fik fortjent den største hyldest efter kampen for en fin indsats, men de fleste kan gøre det bedre.
Det kan de passende gøre, når de to tophold, Gilleleje og Hornbæk, mødes på lørdag kl. 12.00 på førstnævntes bane.