Hornbæk tabte et skridt i topkampen

image Tobias Larsen i front og bagved Rasmus Dines i aktion i lørdagens udekamp mod Lyngby, der endte 3-3. Foto: Susanne Prahl.
22. oktober 2023 kl. 15:31
Hornbæk spillede uafgjort 3-3 mod Lyngby
Hornbæk havde tilsyneladende helt styr på kampen, da de med ti minutter tilbage førte med 3-1 i udekampen mod Lyngby, men helt unødvendigt satte de sejren over styr i slutfasen.
Lyngby er ikke et af rækkens bedste hold, og det kunne også ses i de fleste faser af kampen, der blev afviklet på kunstgræs ved Lyngby Stadion.
Allerede i det første minut dansede bolden på hjemmeholdets overligger, og lidt senere havde Rasmus Dines en stor chance efter Melvin Mauritson havde leveret bolden for fødderne af ham.
Måske tog Hornbæk-spillerne lidt for let på opgaven, for efter 21 minutter var det stik imod spil og chancer nemlig hjemmeholdet, der bragte sig foran. Efter et hjørnespark fik Victor Rohde Bjaaland god plads til at sende bolden i mål.
Hornbæk svarede hurtigt igen, for kun to minutter efter var det Mikkel Anberg, der erobrede bolden, og efter et par træk sendte han bolden ind i det ene målhjørne. Meget flot scoring og udligning fra kanten af straffesparkfeltet.
Hornbæk havde nu fået gang i spillet, og efter yderligere fire minutter blev det 1-2. Hornbæk fik tilkendt et frispark i venstre side, og det lykkedes Casper Porsgaard at sende frisparket direkte i mål mellem vener og fjender. Det lykkedes Viktor Drachmann at fiksere målmanden, men ingen rørte tilsyneladende bolden på vej i mål.
Forkert offside
Syv minutter efter pausen kom Hornbæk foran 3-1. Casper Porsgaard tog et hjørnespark, og foran mål headede Tobias Larsen i mål med manér.
Lidt senere fik Hornbæk annulleret en ellers helt ren scoring, hvor der ikke var skygge af offside. I stedet for at afslutte selv, afleverede Mads Jørgensen til en fri Rasmus Dines, der sendte bolden i mål. Et efterfølgende kig på VEO optagelsen af kampen viste tydeligt, at det var en fejlkendelse, men det var selvfølgelig en ringe trøst efter kampen.
Foran 3-1 følte Hornbæk-spillerne sig åbenbart lidt for sikre på sejren, for i slutfasen blev der taget lidt for let på tingene. Først et gennembrud i venstre side og en aflevering skråt tilbage, så en fri Christian Zederkof kunne reducere til 2-3, tæt op af den ene stolpe.
Og med blot fire minutter igen kom udligningen. Først et boldtab midt på banen. Hornbæk havde derefter flere chancer for at sende bolden ud af farezonen, men til sidst endte den hos en fri Gabriel Steentoft, der kunne score alene med Lau Rasmussen.
Skuffelsen var til at få øje på hos Hornbæk, for dette tab af point var helt unødvendigt og selvforskyldt.
- Dette resultat er svært at fordøje. Det var som om, vi holdt op med at spille, og der manglede vilje i nogle afgørende situationer, lød det fra en skuffet træner, Kasper Jensen.
- Viljen plejer at være vores varemærke. Vi tog alle for lidt ansvar, og det må vi lære af.
Positivt set er Hornbæk fortsat nummer tre i rækken og er nu ubesejret i de seneste syv kampe. Hornbæk har 20 point, tre mindre end VTF og seks mindre end Hørsholm, der kun har smidt point i to forårskampe hidtil. Efteråret afsluttes på lørdag kl. 15.00, når det gælder en vanskelig opgave på udebane mod netop Hørsholm. Her får Hornbæk mulighed for at vise, om de har styrke til at tale med om oprykningspladserne.
I serie 4 vandt Hornbæk en flot 3-2 sejr på udebane over Helsingør IF. Fidelcio Pedro og Mathiias Juncker bragte Hornbæk i front i starten af kampen, men hjemmeholdet fik både reduceret og udlignet, inden der var spillet 20 minutter. Heldigvis var Karl Emil Ellehauge på pletten med sejrsmålet kort før pausen.
Hornbæk er nummer syv og slutter efteråret af på lørdag kl. 12.00 med en hjemmekamp mod Hellebæk.