Hornbæk tabte SM-kvartfinale på straffespark

image Kort før pausen kom et af kampens værste frispark, da Mikael Juellund Sørensen med hård kraft blev stemplet i lårhøjde. Til venstre i billedet bliver Hornbæk-spilleren efterfølgende beroliget af assistenttræner Casper Porsgaard efter den grimme hændelse, der helt uforståeligt ikke kostede synderen et kort. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
16. juni 2023 kl. 17:25
Efter 2-2 i de første 90 minutter vandt gæsterne fra Liria FK straffesparks-konkurrencen med 5-3
Efter en forrygende sidste spilledag sidste lørdag, hvor Hornbæk og Gilleleje leverede varen på alle parametre, blev SM-kvartfinalen tirsdag aften på Pedella Park en ganske forfærdelig forestilling, skæmmet af en helt uacceptabel opførsel af gæsternes spillere, der med flere nærmest voldelige frispark og truende adfærd spolerede denne aften for alle involverede parter.
Lukas Svendsen bragte Hornbæk i front med en flot afslutning fra distancen, men fem minutter før pausen udlignede Liria FK. Et kvarter efter pausen var det Oliver Møller, der bragte Hornbæk på 2-1, men endnu engang lykkedes det Liria at få udlignet, det skete ti minutter før tid.
Hornbæks Kristian Dines fik i slutfasen et rødt kort for en såkaldt nødbremse, da han stoppede en modstander, der var alene igennem. Det efterfølgende frispark blev der ikke noget ud af.
Efter 90 minutter gik man direkte til straffesparks-konkurrence, hvor Liria var bedst og vandt 5-3.
Helt uacceptabel opførelse
Tilbage står blot at konstatere, at hjemmeholdets spillere, ledere og tilskuere var rystet i flere dage efter kampen, og hvor det som kampen skred frem, kun drejede sig om at slippe helskindet ud af kampen. I en kamp hvor gæsterne minimalt skulle have haft 2-3 røde kort, fik de slet ingen. Der var flere meget grimme frispark og også direkte knytnæveslag. Kampens dommer var desværre totalt overmatchet til opgaven og bange for at uddele de meget oplagte kort. I stedet valgte han at ignorere samtlige svinestreger. En stor ros til Hornbæks spillere og træner/ledere for at holde hovedet koldt og ikke "tage kampen op", for så kunne det være endt helt galt.
Man har i Hornbæk IF fodbold ikke noget ønske om at ændre på kampens resultat, men for fodboldspillets skyld har man sendt en beskrivelse af oplevelsen, suppleret af en videooptagelse af kampen til DBU Sjælland.