Hornbæk vandt flot topkamp

image Rammerne var flotte da Hornbæk og Gilleleje mødtes i kampen om førstepladsen i rækken. Foto: Susanne Prahl
Peter Clausen
11. juni 2023 kl. 12:04
Hornbæk afsluttede sæsonen med maner, da de besejrede Gilleleje med 4-1 i kampen om førstepladsen
Rammerne var nærmest perfekte i Hornbæk lørdag eftermiddag, da Gilleleje gæstede Pedella Park i kampen om førstepladsen i serie 3. Kampen var placeret på Fodboldens Dag i Hornbæk, et flot anlagt arrangement hvor hele klubben samles og markerer sæsonafslutningen. Det betød omkring 500 tilskuere, inklusiv et par busser med tilskuere fra Gilleleje, der i den grad bidrog til festen. Fælles indmarch med maskotter var med til at gøre det ekstra festligt, og Gilleleje-tilhængerne krydrede det hele med romerlys på sidelinjen.
På banen viste Hornbæk sig at være klart bedst, men det tog lidt tid, før de viste det. Den første scoring kom dog tidligt i kampen. En af kampens store profiler, topscorer Rasmus Dines, stod bag assisten, da han sendte Melvin Mauritson afsted mod mål med et godt hovedstød. Alene med Gillelejes målmand Andreas Hougaard, var han kold som is og placerede bolden sikkert i mål.
Spillemæssigt kneb det dog lidt for hjemmeholdet, der lavede lidt for mange fejl. En af dem kostede seks minutter før pausen. Gillelejes Adam Selmi kom imellem efter en for kort aflevering i Hornbæks bageste rækker. Han udnyttede muligheden og udlignede sikkert uden chance for Hornbæk-keeper Daniel Ruberg.
Flot anden halvleg
Efter pausen steppede Hornbæk op og viste den klasse, der har bragt dem igennem en hel sæson uden nederlag, det samme som Gilleleje også havde indtil denne sidste spilledag.
Mads Jørgensen havde den første store chance i anden halvleg, men hans forsøg ramte en medspiller på vej mod mål. Lukas Svendsen havde et skudforsøg forbi mål, og Hornbæks overtag blev mere og mere udtalt.
I det 72. minut var det unge Mads Jørgensen, der var for hurtig for Gillelejes forsvar. Han slap fri, alene med målmand Andreas Hougaard, der måtte fælde Hornbæk-spilleren, da han forsøgte at drible udenom keeperen. Rødt kort og straffespark var den klokkeklare dom fra kampens  glimrende dommer Thomas Christiansen. Det udnyttede Rasmus Dines meget sikkert, og Gilleleje måtte spille resten af kampen med en markspiller i målet. I forbindelse med straffesparket fik Hornbæks Kristian Dines et gult kort for at argumentere lidt for voldsomt for det røde kort til Gillelejes målmand, hvilket slet ikke var nødvendigt.
Få minutter senere måtte Gillelejes Oscar De Neergaard også udenfor i ti minutter for et groft frispark, og så sluttede Hornbæk kampen af med to flotte scoringer, der bragte jubel på sidelinjen. I begge tilfælde flotte angreb, hvor Elias Memborg havde næstsidste fod på med flotte indlæg fra højre side. I første tilfælde, otte minutter før tid, blev angrebet startet af Malthe Prahl, og via Elias Memborg var det Rasmus Dines, der var klar foran mål, og historien gentog sig i kampens sidste minut. Nyt indlæg fra Memborg og denne gang havde Sebastian Hayn sidste fod på bolden foran mål. Han reddede sig dog også et gult kort for at juble lidt for meget foran Gillelejes tilskuere, der tidligere i kampen havde hånet Hornbæk-spilleren.
Med 4-1 endte det med en sikker sejr til Hornbæk og sæsonens første nederlag til Gilleleje, der dog sagtens kunne feste igennem og fejre deres oprykning efter kampen i de festlige rammer på Pedella Park.
Begge mandskaber havde jo for flere uger siden sikret sig oprykningen, men det bliver Hornbæk, der som vinder af rækken skal kæmpe videre i kampen om at blive det bedste serie 3 mandskab på Sjælland. Hornbæk har hjemmebane i kvartfinalen tirsdag kl. 19.00, hvor modstanderen er Liria FK fra Herlev. Hvis Hornbæk vinder tirsdag aften, har de også hjemmebane i semifinalen, der spilles på lørdag kl. 13.00.