Menu

Ny sejr bringer Hornbæk nærmere oprykning

image Her indleder topscorer Rasmus Dines (9) målfesten, da han efter blot to minutter afslutter til 1-0 mellem benene på den uheldige keeper. Foto: Susanne Prahl
Peter Clausen
07. maj 2023 kl. 00:35
Med en sejr på hele 11-0 over Ålholm viste Hornbæk oprykningsform

Sygdom, skader og afbud betød seks ændringer hos Hornbæk til lørdagens hjemmekamp mod Ålholm. Hvis træner Kasper Jensen var i tvivl om bredden i truppen inden kampen, er han det ikke mere.
For med en sejr på hele 11-0 over Ålholm satte Hornbæk streg under den kommende oprykning. To hold rykker op. Den nærmeste forfølger til top 2, lige nu Nivå-Kokkedal, kan maksimalt nå 40 point. Hornbæk har lige nu 36 point, der bliver til 39 point sidst på måneden i den weekend, hvor man skulle have mødt Lundtofte, der trak deres hold i vinterpausen. To andre hold i den amputerede række trak sig tidligt i sæsonen, og som reglerne siger, så udgår deres kampe helt, når trækningen sker så tidligt. Hornbæk mangler således kun at erobre et enkelt point mere på banen i de sidste tre kampe for at sikre oprykningen definitivt. Og det kan vist ikke gå galt. Hornbæk har nu en kamppause på 17 dage, inden næste opgave, der er mod Snekkersten. Derefter følger kampe mod Humlebæk og Gilleleje. Og hvis ikke forfølgerne i mellemtiden har smidt det ene point, Hornbæk mangler i regnskabet, så kan Hornbæk selv spille sig til det, når Snekkersten gæster Pedella Park tirsdag 23. maj. Rækkens førerhold fra Gilleleje, der har 38 point, vil på samme måde få tilskrevet de tre point, når de skulle have mødt Lundtofte, så deres oprykning er i hus efter deres sejr på 4-1 over Hørsholm i weekenden.
I den målrige kamp på Pedella Park lørdag eftermiddag kom hjemmeholdet hurtigt ud af startblokken. Rækkens topscorer, Rasmus Dines, lagde ud efter bare to minutter, da Mikael Juellund-Sørensen spillede ham helt fri med en god aflevering. Malthe Prahl, der senere i halvlegen måtte udgå med smerter i knæet, gjorde det til 2-0 efter oplæg fra Jonatan Wolf, inden topscorer Dines slog til igen med scoring til 3-0 efter blot 20 minutter, da han erobrede bolden fra en uheldig forsvarer. Mikael Juellund-Sørensen øgede til 4-0 på en tilfældig chance, inden Sebastian Hayn sluttede halvlegen af med to flotte mål fra distancen.
Hornbæk holdt dampen oppe
Trods en solid halvlegsføring på 6-0 formåede hjemmeholdet at holde dampen oppe i anden halvleg. Med fem mål mere blev det lidt af en afklapsning, og det kunne være blevet til endnu flere mål.
Der gik et kvarter efter pausen, inden Rasmus Dines fuldbyrdede sit hattrick med scoring til 7-0. Tobias Larsen øgede til både 8-0 og 10-0. Og ind imellem var anfører Casper Porsgaard på pletten med scoring til 9-0 efter fint forarbejde af Elias Memborg, og samme Memborg fik lov til at afslutte målfesten til 11-0 efter en fin dribletur og godt forarbejde af Jonatan Wolf.
- Jeg er meget tilfreds med indsatsen, ikke mindst fra de seks "nye" på holdet i dag, lød det fra træner Kasper Jensen.
- I det omvendte opgør i efteråret var vi faktisk lidt presset og vandt "kun" 3-2, så det går den rigtige vej, kunne træneren konstatere.
Som nævnt havde træneren ros til hele holdet, men der var flest stemmer i omklædningsrummet til unge Mads Jørgensen, der gjorde det godt, på en for ham ny plads, som højre back. Hornbæk spiller, som før nævnt, først igen tirsdag 23. maj kl. 19.00, når Snekkersten kommer på besøg.