Menu

Sen udligning reddede Hornbæk

image To gange Byskov efter Hornbæks 2-2 kamp i Gilleleje. 45-årige Søren Byskov vikarierede i målet og blev så pludselig holdkammeret med sin 18-årige søn Jonas.
25. september 2022 kl. 11:52
Topkampen i Gilleleje endte uafgjort 2-2 i en af de sjældne kampe, hvor far og søn spillede på samme hold.
De to tophold i serie 3, Gilleleje og Hornbæk, er fortsat ubesejret i denne sæson efter det indbyrdes opgør i Gilleleje lørdag eftermiddag endte uafgjort 2-2.
På Hornbæks hold så man et sjældent fænomen, da 18-årige Jonas Byskov denne lørdag fik selskab på banen af sin 45-årige far, Søren Byskov, der vikarierede mellem stængerne. Med afbud fra begge de ordinære målmænd, måtte træner Kasper Jensen nemlig låne den tidligere Helsingør- og Lyngbyspiller fra old boys holdet.
Betingelserne for spillerne var svære på den ujævne bane i Gilleleje, men det var ganske tydeligt, at Hornbæk var det bedste hold på banen. Hjemmeholdet kæmpede bravt, men Søren Byskov i målet havde ikke meget at lave i de første 45 minutter, der endte 0-0. Hornbæk kunne have bragt sig i front, de største chancer tilfaldt Mikael Juellund, der sendte et hovedstød lige forbi mål, ligesom gæsterne heller ikke formåede at udnytte en stor fejl i hjemmeholdets forsvar, fremprovokeret af en godt pressende Mikkel Petersen.
Gilleleje udnyttede fejl
Det kan godt være, at Hornbæk havde det bedste hold på dagen, men det var Gilleleje, der kom i front efter 52 minutter, da de straffede en dum fejl i Hornbæk-forsvaret. Kort forinden havde den indskiftede Oliver Møller ramt stolpen mens Tino Nielsen ramte overliggeren bag en travl Gilleleje-målmand, så hjemmeholdets scoring var ikke særlig logisk, og Hornbæk fortsatte ufortrødent at presse hjemmeholdet. Den fortjente udligning kom 11 minutter senere, da Mikael Juellund sendte et hovedstød i mål, oplæg var et hjørnespark fra Casper Porsgaard.
Med 11 minutter igen blev en ny fejl og for meget tøven i Hornbæks bageste rækker endnu engang udnyttet, så Gilleleje igen kom i front. Der var masser af vilje og fight hos Gilleleje, med kun 10 minutter igen så det nu svært ud for Hornbæk.
Hornbæk satsede ekstra fremad i slutfasen, mens hjemmeholdet satte ny rekord i antal udskiftninger. Retfærdigheden skete dog fyldest, da Hornbæk fik udlignet i kampens tillægstid. Igen var optakten et hjørnespark fra Casper Porsgaard, og bagefter var der lidt debat om, hvorvidt bolden var gået direkte i mål, eller der var en berøring foran mål. I sidste ende blev Oliver Møller krediteret scoringen.
En vigtig men også fortjent udligning for Hornbæk, der ikke burde være kommet i vanskeligheder i denne kamp. Nu bevarer man førstepladsen og status som ubesejret. Hornbæk og Gilleleje er nu de eneste ubesejrede hold i rækken. Hornbæk har 17 point, mens Gilleleje er tre point efter, for en kamp mindre spillet. Hvis man ser bort fra de få fejl i de bageste rækker, er der grund til at rose Hornbæks spillere for en god kamp, hvor man trods modgangen fortsatte med at kæmpe for hinanden og for et godt resultat. Der er meget kvalitet i holdet, og bredden er blevet større. Der sidder fortsat en stribe spillere udenfor, primært pga af skader.
Hornbæk har to kampe tilbage i dette efterår. Lørdag 8. oktober kl. 15.00 gælder det en udekamp mod Lundtofte, mens første halvdel af sæsonen sluttes af på hjemmebane lørdag 15. oktober kl. 13.00 mod Humlebæk.