Peter Clausen
23. maj 2023 kl. 22:47
Hornbæk vandt hjemmekampen mod Snekkersten med 4-3
Hornbæk sikrede sig forleden oprykning til serie 2 uden selv at være i aktion. Og det ubesejrede tophold havde så mulighed for at sætte streg under oprykningen, da Snekkersten kom på besøg i Hornbæk tirsdag aften.
Men modsat mange fine indsatser i løbet af sæsonen, blev tirsdagens opgør lidt af en fuser for hjemmeholdet. Det bedste man kan sige om Hornbæks indsats var, at den udløste en sejr på 4-3, og dermed har man med to kampe tilbage fortsat kontakt til Gilleleje på førstepladsen. Gilleleje har 41 point, to point mere end Hornbæk. I sidste runde mødes de to hold i Hornbæk.
I tirsdagens opgør mod et meget ungt og godt kæmpende mandskab fra Snekkersten var det småt med lyspunkter. Hornbæks debuterende målmand, 17-årige Victor Duus Dahlgaard, var en af de få, der kunne være indsatsen bekendt.
I de første 45 minutter havde Hornbæk så mange chancer, at kampen burde have været reelt afgjort ved pausen, men kun to gange lykkedes det hjemmeholdet at score. Først udnyttede Mikkel Anberg en ripost efter et forsøg fra Melvin Mauritson, og efterfølgende var det anfører Casper Porsgaard, der scorede til 2-0 efter forarbejde af Tobias Larsen. I slutningen af halvlegen gav gæsternes unge spillere et par prøver på deres evner men uden at kunne omsætte chancerne til mål.
Sløj anden halvleg
Snekkersten kom spillemæssigt bedre med efter pausen og reducerede efter et kvarter til 2-1 ved Lucas Rasmussen. Nu var alt lige pludseligt muligt, men den indskiftede Malthe Prahl gav Hornbæk lidt ro, da han med 20 minutter igen øgede føringen til 3-1. Han løftede smart bolden over Snekkerstens keeper Mathias Rasmussen. Kort efter blev Snekkersten reduceret til 10 mand, da Filip Aleksic måtte indkassere et rødt kort for et groft frispark mod Mikkel Anberg.
Trods undertal lykkedes det Jonas Henriksen at reducere til 3-2 mod det tandløse og energiforladte hjemmehold. Spændingen holdt dog kun i få minutter, for så sørgede Casper Porsgaard for en ny to-måls-føring med scoring til 4-2 efter oplæg fra Elias Memborg. Men symptomatisk for anden halvleg kom Snekkersten igen endnu engang, da Jonas Henriksen sørgede for reducering til 4-3 i de sidste minutter.
Bedømt på antal chancer ville alt andet end en hjemmesejr have været svært at forklare, men Snekkersten var med i kampen til det sidste.
Gilleleje skal til Nivå og Hornbæk skal til Humlebæk på næstsidste spilledag lørdag den 3. juni, og så mødes de to ubesejrede tophold i Hornbæk lørdag den 10. juni kl. 12.00.