Menu

Flot afslutning gav fin sejr

image Billedet siger alt. Hornbæk har netop (i det 95. minut) scoret sejrsmålet, og det ses tydeligt på de blå-hvide Hareskov-spillere. Omvendt er der løssluppen glæde hos Hornbækspillerne, fra venstre Melvin Mauritsen, der scorede det første mål, Mikkel Anberg (3), der lavede assist til begge mål, og endelig Mikkel Petersen, der netop har sendt bolden i mål. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
20. august 2023 kl. 11:44
Hornbæk indledte sæsonen i serie 2 med en 2-1 sejr i Hareskov
På forhånd lignede det en vanskelig opgave, da Hornbæk lørdag eftermiddag indledte det nye liv i serie 2 efter oprykningen i juni. Hjemmeholdet Hareskov, missede i sidste sæson oprykningen på sidste spilledag og har i denne sæson nye opryknings-ambitioner. Så Hornbæk var forberedt på en vanskelig opgave, og det blev det også.
Kampen startede ganske lige i det lune sommervejr, som betød, at der var indlagt ekstra drikkepauser midt i begge halvlege. Men allerede inden den første drikketid kom Hareskov i front. Det skete efter et kvarter, da Jonas Mortensen udnyttede en tilfældig returbold.
I kampens første fase kneb det for Hornbæk at få omsat spillet til nævneværdige chancer, men det ændrede sig til det bedre i halvlegens sidste kvarter. Melvin Mauritson havde en af de største chancer, men hjemmeholdets målmand blokerede flot. Rasmus Dines headede over mål i helt fri position. Endelig var Malthe Prahl også tæt på udligning, da han efter en fiks dribling fremtvang endnu en stor redning fra Hareskovs målmand.
Hjemmeholdet var også farlige i et par situationer, men enten var en velspillende Søren Byskov på plads, eller også blev der afsluttet for dårligt.
Fantastisk finale
Efter pausen fortsatte Hornbæk de fine takter, mens hjemmeholdet var mest giftige på kontraangreb. Mads Jørgensen havde en fin mulighed for at udligne, og med et lille kvarter igen fik hjemmeholdets Andreas Juul Kring et dumt gult kort fra den glimrende dommer, der ikke havde nogen svær kamp.
Og mens Hornbæk var i overtal havde Rasmus Dines først et ellers godt forsøg men desværre lige på keeperen. Udligningen kom endelig i det 85. minut. Mikkel Anberg tog chancen fra distancen, og da Hareskovs målmand kun formåede at parere bolden, var Melvin Mauritson hurtig og kunne fra kort afstand heade riposten i mål til udligning 1-1.
Stor lettelse hos Hornbæk der dog minuttet efter var ved at tabe det ene point igen. En Hareskov-spiller tog chancen udefra og forsøget ramte stolpen bag en sagesløs Søren Byskov.
I de sidste minutter bølgede spillet frem og tilbage, og det så ud som om begge mandskaber gik efter sejren. Og i det 95. minut lykkedes det så for Hornbæk at sikre sig alle tre point. Igen kom assisten fra Mikkel Anberg i højre side. Foran mål, på kanten af straffesparkfeltet, var Mikkel Petersen kold som is i sommervarmen. Han tog flere træk på tværs inden han sendte bolden fladt i mål, tæt op af den ene målstolpe. Og så var der naturligt nok stor jubel i gæsternes lejr, der ti minutter tidligere kiggede ind i et truende nederlag.
Målmand og evigt unge Søren Byskov spillede en fejlfri kamp, men det var en solid og disciplineret holdindsats, der blev belønnet til sidst. Et lille kuriosum var, at Søren Byskov i målet var på hold med sin søn Jonas, der dog startede på bænken. Også i sidste sæsons udekamp mod Gilleleje var de to på samme hold. Og i lørdags var det senior, der løb med de fleste stemmer i omklædningsrummet.
På lørdag kan Hornbæk byde på en såkaldt Superlørdag med tre hjemmekampe på stribe på Pedella Park. U19 mod Birkerød kl. 12.00 og serie 4 kl. 16.00 mod Blistrup. Indimellem, kl. 14.00, serveres hovedretten, når Hornbæk i serie 2 får besøg af Vejby/Tisvilde.
Søren Byskov i Hornbæks mål var sikkerheden selv. Foto: Susanne Prahl.