Formidabelt comeback af Hornbæk

image Her sender Oliver Møller bolden i mål til reducering 2-4 for Hornbæk. I det sidste kvarter lykkedes det at få scoret yderligere to gange til slutresultatet 4-4. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
23. september 2023 kl. 20:25
Bagud 0-4 kæmpede Hornbæk sig tilbage og fik det ene point efter 4-4 mod Fredensborg
Efter to komfortable sejre (5-2 og 5-1) havde Hornbæks serie 2 mandskab sat næsen op efter endnu en sejr i kampen for at fastholde positionen i  rækkens bedste halvdel.
Men det skulle vise sig at blive en særdeles vanskelig eftermiddag for hjemmeholdet. Spillet fejlede faktisk ikke noget, men gæsterne viste sig at være særdeles effektive, når de fik chancen. Det skete første gang efter blot tre minutter, da Frederik Vig bragte Fredensborg i front i en situation, hvor det så lidt for let ud for gæsterne.
Hornbæk fortsatte ufortrødent med fint spil og dominerede kampen. Det udløste også flere store muligheder for at udligne. Men kombinationen af en velspillende Fredensborg-keeper og lidt for dårlige afslutninger af Hornbæk betød, at Fredensborg bevarede føringen.
Og midt i Hornbæks dominans slog Fredensborg til igen, få minutter før pausen. Igen var det Frederik Vig, der slog til, og igen så det for let ud, set fra hjemmeholdets side. Og endnu værre blev det to minutter senere, da Kristoffer Brock sendte en flot afslutning i mål fra en spids vinkel. Dermed 0-3 kort før pausen, og da hjemmeholdets Rasmus Dines sendte et straffespark på stolpen i halvlegens tillægstid, lignede det en dag, der ikke ville slutte godt for Hornbæk.
Fantastisk comeback
Hornbæks dominans i spillet i de første 45 minutter gjorde, at man fortsat troede på et godt resultat, da man gik på banen efter pausen, men da Andreas Kyhnau Ravn øgede Fredensborgs føring til 4-0 ti minutter efter pausen, var der nok ikke mange, der fortsat troede, at Hornbæk havde chance for point i denne kamp.
Men hjemmeholdets spillere bevarede troen, og første tegn på bedre tider for Hornbæk, kom efter 62 minutter, da Melvin Mauritson flugtede bolden i mål. Og da Oliver Møller 11 minutter senere sendte et tørt hug i mål fra venstre side til 2-4, begyndte de mange trofaste på sidelinjen at tro på noget godt.
Og med ni minutter tilbage af den ordinære spilletid steg stemningen yderligere. Med noget der mindede om et liggende saksespark sendte Rasmus Dines bolden i mål til 3-4, og forløsningen for Hornbæk kom i det 90. minut, da samme Rasmus Dines sendte udligningen i kassen ved bageste stolpe efter en assist, nærmest med skulderen, af anfører Mikael Juellund.
Med fem minutters tillægstid var der tid nok til et sejrsmål til et af holdene, men det blev ved 4-4, og efter det brændte straffespark i første halvleg, var det vel passende, at Rasmus Dines gjorde det godt igen med to scoringer i slutfasen.
Hornbæks træner Kasper Jensen var stolt af sine spillere efter det flotte comeback.
- Jeg har lidt svært ved at forklare, hvad der skete i første halvleg. Vores spil fejlede faktisk ikke noget, men Fredensborg var meget effektive, når de fik chancen. Vi var nok for sårbare i nogen situationer, men jeg er meget stolt af spillerne, og deres tro på tingene. Det er så fortjent, at vi får udlignet, og på baggrund af spil og chancer burde vi have vundet, lød det fra Hornbæks træner.
Næste opgave for Hornbæk er på lørdag, hvor det kl. 13.00 gælder udekampen mod ORI (Oppe Sundby/Rørbæk IF), der spiller deres kampe på Oppe Sundby Stadion, lige uden for Frederikssund.
Lørdagen blev endnu bedre for Hornbæk IF, da klubbens U19 mandskab umiddelbart efter serie 2 kampen vandt med hele 9-0 i en topkamp mod FC Rudersdal. Nilas Ekstrand-Olsen scorede fire gange og Markus Halkjær-Juncker to gange i den flotte sejr over en modstander, der havde maksimumpoint inden mødet med Hornbæk.
Serie 4 kampen mod Ramløse afvikles på tirsdag kl. 18.30 på kunstgræsset.