image Elias Memborg var en af Hornbæks bedste på kunstgræsset i Hørsholm. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
29. oktober 2023 kl. 12:33
Godkendt indsats af Hornbæk trods nederlag på 5-1
Hørsholm er rækkens suveræne tophold, og den rolle spillede de endnu engang  i efterårets sidste kamp, hvor det var Hornbæks tur til at lægge ryg til et klart nederlag.
Men spillemæssigt lyver sejrscifrene en del, for Hornbæks mandskab leverede faktisk en godkendt indsats overfor det suveræne tophold, der på et punkt var klart bedst, nemlig at udnytte målchancerne på kunstgræsset i Hørsholm.
Eneste scoring i første halvleg kom efter 19 minutter, da Claes Johannesens ellers ufarlige afslutning blev rettet af via Hornbæks Mikael Juellund, så målmand Lau Rasmussen ikke havde en chance for at redde forsøget.
Altid farlige Thomas Tranberg, der er rækkens topscorer med 12 scoringer i ni kampe havde et hovedstød på Hornbæks overligger, men spillemæssigt var Hornbæk på fuld højde med hjemmeholdet, og halvlegens største chance tilfaldt Sebastian Hayn, der i helt fri position sendte bolden over mål fra kort afstand. Oplægget kom fra Elias Memborg i højre side.
Effektive afslutninger
Der var fortjent ros i pausen til spillerne fra Hornbæks træner Kasper Jensen, men i det 53. minut tilsmilede heldet endnu engang hjemmeholdet, da en afslutning fra kanten af straffesparkfeltet fra Niclas Schulze på vejen ramte Hornbæks Mikael Juellund, så målmand Lau Rasmussen endnu engang var sagesløs på mållinjen.
Ni minutter senere blev det 3-0, og for tredje gang ramte en Hørsholm-afslutning Mikael Juellund på vej i mål. Men denne gang var afslutningen nok gået i mål under alle omstændigheder. Martin Andersen spillede skråt tilbage, og fra kanten af straffesparkfeltet afsluttede William Ottenheim med en flot firsttimer.
Scoringen til 4-0 efter 65 minutter var et godt eksempel på Hørsholms effektivitet. En fejlaflevering i opspil fra Hornbæk blev opsnappet af Hørsholm. Lynhurtigt spillede hjemmeholdet sig frem til en kvalificeret afslutning, som dog i første omgang blev flot reddet af Lau Rasmussen. Via Sorab Niazi endte bolden hos Thomas Tranberg, der blot skulle trille bolden over stregen.
Hornbæk havde også gode chancer, men der manglede ofte den sidste kvalitet, når der skulle afsluttes. Anfører Casper Porsgaard og Mikael Juellund måtte begge udgå med skader i løbet af halvlegen, og med 20 minutter igen blev det 5-0, da Thomas Tranberg atter var på pletten. Han løftede smart bolden over Lau Rasmussen i Hornbæks mål.
Med 12 minutter igen lykkedes det så endelig for Hornbæk at få bolden i mål. Elias Memborg stod for forarbejdet til Melvin Mauritson, der sendte bolden i mål til 5-1.
Men mere end et trøstmål blev det ikke. Hornbæks træner Kasper Jensen var efter kampen ikke så trist, som cifrene måske kunne indikere.
- Man skal jo ikke være tilfreds med at tabe 5-1, men spillemæssigt var vi fint med i denne kamp mod et rigtigt godt hold. Men de var meget mere effektive, end vi var. Vi manglede den medgang foran mål, som de havde, lød det fra Kasper Jensen.
Hornbæk mistede, som tidligere nævnt, to af de rutinerede kræfter,  i løbet af anden halvleg, men til gengæld var der fortjent spilletid til to U19 spillere. Marinus Madsen havde været med på førsteholdet tre gange tidligere, men for 17-årige Conrad Memborg var der tale om debut. Hans ældre bror, Elias på 20 år, løb med de fleste stemmer efter kampen, men spillemæssigt var det generelt en godkendt indsats af hele holdet, trods cifrene.
Halvvejs i turneringen er Hørsholm solidt placeret på førstepladsen med 29 ud af 33 mulige point. Men det ser ud til at blive en hård kamp mellem fem hold om de næste placeringer. Hvis Hareskov får en forventet sejr i deres hængeparti mod Gilleleje på lørdag, ser topstillingen således ud: Hørsholm 29, VTF 23, AB 22, Hareskov 22, Fredensborg 20, Hornbæk 20. Anden halvdel af sæsonen starter 6. april, og Hornbæks tre første modstandere er Hareskov, VTF og AB, nummer 2, 3 og 4. Det bliver et spændende forår.