Pligtsejr kom i hus

image Det regnfulde vejr på en bane med dårligt lys gjorde det svært for Hornbæks trofaste fotograf, men hun fangede vindernes tre målscorere efter kampen, fra venstre Mikkel Petersen, Melvin Mauritson og Rasmus Dines. Foto: Susanne Prahl.
Peter Clausen
11. oktober 2023 kl. 16:17
Hornbæk vandt med besvær lokalopgøret i Gilleleje med 3-2
På papiret skulle det lige nu være en formsag at vinde en pligtsejr over naboerne fra Gilleleje. Hjemmeholdet havde kun et enkelt point på kontoen, mens Hornbæk med 13 point var (og er) på jagt efter en plads i toppen af rækken. I forhold til det oprindelige kampprogram havde de to klubber byttet hjemmebane, så forårskampen spilles i Hornbæk.

Men kampen blev slet ikke en afspejlning af den hidtidige pointhøst, for Gilleleje kæmpede bravt for at drille naboerne, og Hornbæk forvaltede ikke deres favoritrolle særligt godt.
Efter en lidt rodet start uden nævneværdige målchancer kom Hornbæk i front efter 14 minutter. Mads Jørgensen stod for forarbejdet i højre side, og på midten kunne Mikkel Petersen sende bolden i kassen via den ene stolpe.
Hornbæk havde flere muligheder for at komme yderligere foran, men kvaliteten i afslutningerne var ikke pralende denne aften, og i stedet kunne hjemmeholdet udligne seks minutter før pausen på en firsttimer efter et hjørnespark.
Rokeringer i pausen
Hornbæks træner Kasper Jensen rokerede lidt på tropperne i pausen, og især indskiftede Melvin Mauritson kvitterede for tilliden efter få minutter. Igen kom oplægget fra Mads Jørgensen, og så kunne Melvin Mauritson gøre arbejdet færdigt med en glimrende afslutning.
Hjemmeholdet havde dog masser af energi til at svare igen, og kun ni minutter senere blev det 2-2. Det så lidt for let ud, da en Gilleleje-spiller kunne score fladt fra kanten af straffesparkfeltet.
Der var en del tvivlsomme dommerkendelser denne aften. En af dem var en offsidekendelse, da Melvin Mauritson sparkede endnu en bold i nettet med en forsvarsspiller på målstregen, og senere i anden halvleg lignede det et straffespark til Gilleleje, som ikke blev dømt.
I slutfasen kom endnu en af de gode indskiftninger fra træner Kasper Jensen. Han sendte Rasmus Dines på banen igen, og med tre minutter igen af den ordinære spilletid, udnyttede han et fint indlæg fra Nikolaj Falkenberg i højre side. Foran mål kunne han sørge for det, der blev Hornbæks sejrsmål.
Der var drama og intensitet i luften i de resterende minutter, men det blev ved 3-2 sejr til Hornbæk, og det var svært for hjemmeholdet at håndtere. Heldigvis blev det ved lidt skub og råb efter sidste fløjt.
- Det var en af de kampe, hvor man hurtigt glemmer den ringe indsats og nyder den vigtige sejr, lød det fra Hornbæks træner Kasper Jensen.
- Vi kan lære en masse af denne kamp, men vi nyder også de vigtige tre point.
Efter 8 runder er Hørsholm suveræn etter med 22 point af 24 mulige. VTF er toer med 17 point, mens Hornbæk og Fredensborg deler tredjepladsen med hver 16 point. Hornbæk spiller efterårets sidste hjemmekamp på lørdag kl. 14.00, når Slagslunde-Ganløse kommer på besøg. Allerede kl. 12.00 spiller serie 4 en vigtig hjemmekamp mod Græsted.